Кадър БТВ   Ако видим, че реформите се неглижират, задкулисието

...
Кадър БТВ   Ако видим, че реформите се неглижират, задкулисието
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако има подмяна на очакванията на българските граждани, се връщаме на площада, откъдето сме дошли

Кадър БТВ
 
Ако забележим, че промените се неглижират, задкулисието наднича зад завесата, вземат се решения в полза на олигархията и има замяна на упованията на българските жители, се връщаме на площада, откъдето сме пристигнали. Няма да вършим компромис непременно. Време е договарянията да не се водят за хора, а за политики за хората.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ, оповестяват от партията. 

Нашата цел не е да парцелираме властта или да претендираме за постове и за позиции. Българският народ чака да се направи почтено и честно държавно управление, което да стартира да се занимава с най-неотложните проблеми на елементарните български жители. Това са ниските приходи, неравенствата, преизчисляване на пенсиите, поддръжка за хората с увреждания, отбрана на жителите против монополите, правосъдна промяна, поддръжка за бизнеса, здравна промяна. Следващата власт я чака доста работа. Ще подкрепим кабинет, който се заеме с решаването на проблемите на хората, добави Манолова. 

За идващия кабинет ще е тест дали пенсиите ще бъдат преизчислени от 1 октомври. Това би било положително начало за идващото държавно управление и парламентарното болшинство, което ще се оформи към него. Служебният финансов министър разгласи, че са събрани към 1,5 милиарда лева повече в хазната. Според нашия план преизчисляването на пенсиите е 2,5 милиарда лева, а до края на 2021 година са нужни към 350 млн. лева, които са налични в държавната хазна, акцентира тя.

Парадоксално е предплатеното заплащане на контракти за милиарди левове, а всяка последваща власт споделя, че няма пари за пенсиите. Крайно време да се стартира с решаването на този проблем. Това би трябвало да бъде първият приоритет на Народното събрание, тъй като хората желаят да усетят смяната и по джоба си, съобщи Манолова и уточни, че с импортираното от ПГ „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ предложение пенсиите ще бъдат с към 30 % по-високи. 

По-голямата част от служебните министри си свършиха работата чудесно във връзка с осветление на далаверите и корупционните схеми в другите министерства. Комисията по проверката е опция за включването на жителите в този развой. Получаваме десетки тъжби за корупционни практики в общините, локалната власт, районните структури. Идеята е да дадем опция на всеки човек, почувствал се ощетен, натискан, сплескан, да получи отбрана от най-високия държавен орган – Народното събрание, добави Манолова. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР